Bezienswaardigheden Hellevoetsluis

Wat te doen in Hellevoetsluis? De stad Hellevoetsluis ligt aan de onderkant van het Zuid-Hollandse vasteland. Hellevoetsluis ligt direct aan het Haringvliet. Door de prachtige jachthaven en vele stranden is de stad ook zeer geschikt voor watersportliefhebbers.

Wat te doen in Hellevoetsluis overdag?

In de stad zijn er tal van bezienswaardigheden, musea en ook rijksmonumenten. Duik in de geschiedenis en bezienswaardigheden van de stad in het oude vestinghart en bewonder de verdedigingswerken in de Vesting.

Als liefhebber van scheepvaart bent u bij het Droogdok Jan Blanken aan het juiste adres. Ook worden er regelmatig grote en kleine evenementen georganiseerd. U kunt hierbij denken aan (nacht)markten, kermis en (sport)wedstrijden. Heeft u de Hellevoetsluis bezienswaardigheden bezocht? Met Rotterdam dichtbij zijn er nog tal van bijzondere dagjes uit binnen handbereik! Bijvoorbeeld een rondvaart, naar de dierentuin of geniet van het uitzicht wat u heeft vanaf de Euromast.

Wat te doen in Hellevoetsluis 's avonds?

In Hellevoetsluis kunt u ook heerlijk culinair genieten. Vanuit de jachthaven ziet u ’s avonds de zon prachtig in de zee zakken. Een uitzicht wat u beslist niet wilt missen!

Leuke restaurants in Hellevoetsluis:

  • Restaurant Limani
  • De Smaeck van Hellevoetsluis
  • Puur
  • La Cabaña
  • De Ruyterhuis

Omgeving Hellevoetsluis

In het buitengebied van Hellevoetsluis is veel prachtige natuur. In het bossige duingebied kunt u heerlijk wandelen of fietsen. Wanneer u de duinovergang oversteekt strekt zicht een prachtige kustlijn uit. Aan de mooie stranden kunt u heerlijk recreëren, ook wanneer het niet direct weer is om op het strand te zonnen. Bij de een van de vele strandtenten kunt u een drankje gebruiken na uw wandeling of fietstocht.

Overnachten in Hellevoetsluis

Wilt u de bezienswaardigheden Hellevoetsluis en prachtige omgeving in meerdere dagen verkennen? Dan kunt u natuurlijk ook in de stad overnachten. Beach Hotel Cape Helius is gelegen aan de prachtige jachthaven. De hotelkamers zijn ruim en comfortabel ingericht en hebben een maritiem karakter.