Luchtfoto Cape Helius

Omgeving

Beachhotel Cape Helius bevind zich op tien minuten loopafstand van het historische centrum van Hellevoetsluis. In het vestingsstadje is van alles te zien en te beleven. Breng zeker een bezoek aan de diverse historische gebouwen, musea en de verdedigingswerken.

In Hellevoetsluis ligt één van de grootste jachthavens van Nederland. In de tijd dat de plaats een marinehaven was, werd hier de beroemde zilvervloot aan wal gebracht door Piet Hein. Gebouwen zoals het Tromphuys en het Ruyterhuys, vernoemd naar Michiel de Ruyter, herinneren nog aan deze tijd. Het voormalige droogdok waar onder andere het onderhoud van mijnenvegers plaatsvond is nu een museum.

Hellevoetsluis heeft tevens een uitgebreid winkelcentrum met meer dan 130 winkels. Door het ruime aanbod aan winkels in het (deels) overdekte winkelcentrum èn veel gezellige eet- en drinkgelegenheden is een bezoek aan De Struytse Hoeck zeker de moeite waard tijdens uw verblijf in Hellevoetsluis.

Verken ook eens de omgeving! De regio wordt gekenmerkt door brede zandstranden en duinen, mooie bossen en er zijn volop watersportmogelijkheden. De omgeving van het hotel is een ideaal gebied om te wandelen en fietsen. Sinds 2009 ligt er een klein natuurgebied in Hellevoetsluis waar de natuur zich steeds verder ontwikkelt.

Op korte afstand van Beachhotel Cape Helius ligt de stad Rotterdam. Rotterdam bereikt u vanaf Beach Hotel Cape Helius al binnen een halfuurtje rijden. Deze gezellige stad is dankzij haar historie als havenstad een echte wereldstad, die u beslist eens bezocht moet hebben tijdens uw verblijg in Beach Hotel Cape Helius. Rotterdam heeft een indrukwekkend architectuur, met heel wat voorbeelden van vernieuwende bouwkunst. Bezoek bijvoorbeeld eens de Markthal, die zo bijzonder is vanwege de karakteristieke hoefijzervorm van de overkapping, waarin zich appartementen bevinden. In de hal bevindt zich de markt met zo'n honderd verskraampjes, vijftien foodwinkels en diverse restaurants. Natuurlijk is Rotterdam ook dé ideale stad voor een dagje shoppen. Hier vindt u tal van winkels, zowel de grote ketens als kleinere boetiekjes, waar u naar hartelust kunt winkelen.

Dagjes uit in de omgeving