Luchtfoto Cape Helius

Omgeving

Beachhotel Cape Helius bevind zich op 10 minuten loopafstand van het historische centrum van Hellevoetsluis. In het vestigingsstadje is van alles te zien en te beleven. Breng zeker een bezoek aan de diverse historische gebouwen, musea en de verdedigingswerken.

In Hellevoetsluis ligt één van de grootste jachthavens van Nederland. In de tijd dat de plaats een marinehaven was, werd hier de beroemde zilvervloot aan wal gebracht door Piet Hein. Gebouwen zoals het Tromphuys en het Ruyterhuys, vernoemd naar Michiel de Ruyter, herinneren nog aan deze tijd. Het voormalige droogdok waar onder andere het onderhoud van mijnenvegers plaatsvond is nu een museum.

Hellevoetsluis heeft tevens een uitgebreid winkelcentrum met meer dan 130 winkels. Door het ruime aanbod aan winkels in het (deels) overdekte winkelcentrum èn veel plezierige eet- en drinkgelegenheden is een bezoek aan De Struytse Hoeck zeker de moeite waard tijdens uw verblijf in Hellevoetsluis. 

Verken ook de omgeving! De regio wordt gekenmerkt door brede zandstranden en duinen, mooie bossen en er zijn volop watersportmogelijkheden. De omgeving van het hotel is een ideaal gebied om te wandelen en fietsen. Sinds 2009 ligt er een klein natuurgebied in Hellevoetsluis waar de natuur zich steeds verder ontwikkeld. 

Op korte afstand van Beachhotel Cape Helius ligt de badplaats Rockanje en de bruisende stad Rotterdam ligt ongeveer op 30 minuten rijden.

Dagjes uit in de omgeving