Jachthaven

Hellevoetsluis was jaren geleden al de thuishaven van Michiel de Ruyter, Piet Hein en Maarten Tromp. En niet voor niks! De unieke ligging maakt ook de hedendaagse jachthaven Hellevoetsluis tot de favoriet van velen. Hellevoetsluis telt in totaal zes jachthavens, verdeeld over drie locaties. De havens zijn een perfecte uitvalsbasis voor watersporters. Maar ook voor recreanten is de aanwezigheid van de jachthavens een pluspunt.

Hellevoetsluis jachthaven: prachtige ligging

De jachthavens liggen verdeeld vanaf het historische hart van Hellevoetsluis tot net achter de landtong aan het Haringvliet. Bij elkaar opgeteld zijn er zo’n tweeduizend ligplaatsen. Een ligplaats in de jachthaven van Hellevoetsluis biedt dus verschillende mogelijkheden! De gemeentelijke en verenigingsjachthavens wisselen elkaar af.

Beach Hotel Cape Helius

Het tweetal jachthavens in het historische hart van de stad liggen op steenworp afstand van de gezellige restaurants en cafés. Ook mooie wandelroutes zijn hier binnen handbereik.

De Heliushaven ligt achter de landtong en is het water waar jachthaven Marina Cape Helius zich bevindt. Er is een open verbinding met het Haringvliet, waardoor u nooit hoeft te wachten op een brug- of sluiswachter om het water op te gaan. Jachthaven Cape Helius ligt net ten westen van Hellevoetsluis. Aan wal van deze jachthaven is Beach Hotel Cape Helius gelegen. Het hotel heeft dan ook dezelfde maritieme stijl gekregen die u terugvindt in de jachthaven, waardoor dit één geheel vormt. Marina Cape Helius beschikt over luxe sanitaire voorzieningen. De ruime ligplaatsen met zijsteiger hebben elk een 16 Amp elektra aansluiting. Bovendien is er een ruime, afgesloten parkeerplaats voor ligplaatshouders en passanten.

Meer informatie over de jachthaven via +31 (0)181 - 310056 of via havenkantoor@marina-capehelius.nl

Activiteiten aan de jachthaven

Aan de jachthaven in Hellevoetsluis zijn er ook veel maritieme activiteiten te beleven! Breng een bezoek aan Droogdok Jan Blanken, waar de geschiedenis van het gelijknamige droogdok via een bijzondere expositie aan u wordt overgebracht. Ook zijn er diverse museumschepen open voor publiek. Langs de jachthaven van Hellevoetsluis kunt u natuurlijk ook heerlijk wandelen. Bekijk de aanwezige boten, van luxe jachten tot eenvoudige zeilschepen. De ligging direct aan zee en toonaangevende scheepswerven zorgen ervoor dat er in Hellevoetsluis vaak bijzondere superjachten worden afgebouwd. Hellevoetsluis is daarmee vaak het startpunt voor een proefvaart op zee. U ziet de imposante schepen wegvaren uit de jachthaven Hellevoetsluis, klaar voor hun eerste tocht op het grote water.

Marina Cape Helius is de thuishaven van veel watersporters. Dat zult u ook in de omgeving merken: watersport speelt een belangrijke rol. Als liefhebber van watersport zult u zich prima kunnen vermaken.

Overnachten aan de haven Hellevoetsluis

Overnachten in een hotel, maar toch dicht bij de jachthaven van Hellevoetsluis? Dat kan! Beach Hotel Cape Helius heeft prachtige maritiem ingerichte hotelkamers en heeft een unieke ligging direct bij Marina Cape Helius. Het hotel beschikt over verschillende typen kamers, waarbij u zelfs een voorkeurskamer met zeezicht kunt boeken.

Bekijk de kamers, prijzen en beschikbaarheid